SFI - stalni posao iz udobnosti sopstvenog doma

 

Kako se zaradjuje u SFI?

Očekujem da svi pročitate cjelo uputstvo. Ali u ovom momentu molim nove saradnike, koji su se tek uključilli u SFI, da odmah predju na stranicu  - KAKO POČETI?, jer imate rok od 24 sata da osvojite bonus. Kada osvojite bonus, vratite se na ovu stranicu i pročitajte uputstvo do kraja.


Čime sa bavi SFI?

Čime se bavimo  mi, SFI Affiliate (SFI saradnici),  u SFI?

Ovde neću da govorim o samoj firmi SFI u smislu kad je osnovana, koliko ima Affiliate-a... Te podatke možete naci u vašem SFI centru. Ono što sada hoću da vam objasnim je kako zaradjuje SFI i kako u SFI  zaradjujemo mi.

Reci cu ovo na najjednostavniji način, mada tu ima jos dosta da se kaže i objasni.

SFI zaradjuje prodajom svojih i tudjih artikala na svom sajtu Tripleclisks-u (TCL). 


Osnovni pojmovi vezani za zaradjivanje u SFI


O načinima zaradjivanja u SFI treba da pročitate na: https://www.sfimg.com/Reference/CompPlan

Da bi razumeli načine zaradjivanja i iznose zarada, moramo prvo da usvojimo neke pojmove. Molim vas da ovo pročitate i nekoliko puta ako treba, sve dok ne budete sigurni da ste razumeli sve pojmove.

Uz svaki proizvod na TCL, vezani su isti pojmovi. Gde se ti pojmovi nalaze, vezano za konkretni proizvod možete videti na slici ispod. Ja sam do ogrlice na slici došao tako sto sam na TCL, "kliknuo" na sliku  proizvoda, a zatim na SFI AFFILIATE tab.

Pojmovi su:

Price - Cena ogrlice je ($48,95)

CV -Commission Volume - marža, deo koji  dobija SFI prodajom tog proizvoda ($4,77), 

DC - Direct Commission  - provizija u $, koju dobije Affiliate koji generiše prodaju tog artikla (to je 15% od CV, u ovom slučaju $2,15).

TC - Executive Pool -  deo u $, koji SFI od svoje zarade izdvaja za zarade Affiliate-a (to je 40% od CV u ovom slučaju $1,91)

Co-Sponsor Comision - provizija koju dobija Affiliate ako je kupac njegov CSA , (to je 15% od CV) u ovom slucaju  $0,72, (a šta je CSA će kasnije biti objašnjeno)

VP - Za svaku prodaju gde kupac nije član SFI i za svaku ličnu kupovinu affiliate dobija i odgovarajuce VP u ovom slučaju 358VP

MRP -  Member Rewards Points, nagradni poeni koje kupac dobija prilikom svake kupovine (u ovom slučaju 5MRP ). MRP se u SFI mogu dobiti za razne aktivnosti a Affiliate može njima kupovati na TCL. 

Na koje sve načine mi,  SFI affiliate, zaradjujemo u SFI?


1. način zarade: generisanje prodaje

Posao Affiliate-a je da promoviše ceo TCL ili samo neke proizvode i tako "dovede" kupca na TCL. On to čini tako što u svom oglasu koristi svoj link za oglašavanje sajta TCL ili link za promociju konkretnog proizvoda.

Link za promociju ogrlice na slici, je prvi od  tri linka u levom delu slike. Drugi link se odnosi na reklamiranje svih proizvoda ovog prodavca, a treći na reklamiranje cele kategorije proizvoda (u ovom slučaju to je kategorija nakit i satovi)

Kada ste ulogovani na TCL, svaki od ovih linkova sadržaće u sebi i vaš SFI ID broj. Ovde je na slici to moj ID broj, 12138689. Tako da kada potencijalni kupac "klikne" na vaš oglas, link ga dovede na TCL.

Možda on neće želeti ovu ogrlicu, ali će verovatno pretražiti malo sajt i naći nešto drugo što mu je zanimljivo. Ukoliko želi da nešto kupi na TCL, mora se registrovati. Kako je na TCL stigao preko vašeg linka, on će biti registrovan kao vaš TCL referal. A to znači da je on sada vaš kupac za sva vremena. Sledeći put on već zna za TCL i doći će sam kada mu nešto treba, ili će videti nečiji tudji oglas negde i kliknuće na njega, ali svaka njegova kupovina, vama donosi zaradu, jer je on vaš kupac, uvek i zauvek. Lepo zar ne?

Od ovakvih vaših kupaca (koji nisu vaši SFI članovi već samo vaši referali na TCL) vi zaradjujete DC + VP od svakog proizvoda koji on bilo kada kupi.

I  vaš SFI član je vaš kupac. PSA (Personalno Sponzorisani Affiliate), je neko koga ste vi učlanili u SFI. Naime, on je kada se učlanio u SFI, postao ne samo vaš SFI član već i vaš TCL referal. Ako vaš PSA, kupi nešto na TCL i to plati novcem, vi takodje dobijate DC, ali tada ne dobijate vi VP već on.

Ako vi lično kupite nešto što vam treba na TCL, vi dobijate VP i MRP koji vam pripadaju za kupovinu tog proizvoda.

Dakle ovde se zaradjuje i u $ i u VP i u MRP


2. Zarada na osnovu sakupljenih poena u toku meseca, i vrijednost 1VP

Prvo pitanje koje novi članovi postavljaju sponzoru je: Koliko vredi 1VP? Odgovor je:Ne znam.

VP ima vrednost, ali to nije fiksna veličina i utvrdjuje se na kraju svakog meseca.

Affiliate u toku meseca na osnovu raznih aktivnosti sakupi odredjen broj poena.

SFI na kaju svakog meseca utvrdjuje vrednost jednog VP.

Množenjem  vrednosti 1VP sa brojem VP koje je sakupio član dobija se zarada u $. 

Kako se utvrdjuje vrednost 1 VP ?

Gore smo rekli da 40% od svoje zarade, SFI izdvaja za zarade svojih saradnika tj. nas. (TC Executive Pool u $). Na kraju meseca se "podvuče crta", šta je sve prdato i koliki je ukupana vrednost TC u $. Taj ukupan TC se podeli sa ukupnim brojem VP koje su ostvarili svi Affiliate u tom mesecu, tako se dobije vrednost 1VP. 

Uslov da se ovaj vid  zarade ostvari je sakupljenih min. 1500VP u mesecu, tj. EA status.


3. I vaša pozicija u SFI vam donosi zaradu. (Statusi u SFI)

Ovde ću objasniti koji statusi postoje u SFI i kako se stiču. Ovo je važno, da bi shvatili ovaj način zaradjivanja, ali vas molim pre nego što krenete "u  juriš"  na poene i statuse, da pročitate uputstvo do kraja. Mene nije niko uputio i pogrešio sam. 

Nije uvek najbolje stići prvi na cilj!


U SFI postoje dve grupe statusa, Affiliate statusi i Tim Lider Statusi.

Affiliate statusi su:

1. AFF (Affiliate) - od momenta kada se učlanite do momenta kada u jednom kalendarskom  mesecu sakupite 1500VP.

2. EA (Executive Affiliate) postajete kada sakupite 1500VP.

3. EA2 (Executive Affiliate koji ima status EA min. dva meseca i to ne moraju biti uzastopni meseci).

OBRATITE PAŽNJU ZA EA2 STATUS, POTREBNO JE DA STE NAJMANJE DVA MESECA U SFI. Zato ne "jurite" ovaj status u vašem prvom mesecu!  PRVI MESEC SLUŽI DA NAUČITE POSAO A NE DA ZARADITE "VELIKE" NOVCE! SAKUPITE 1500VP I TO JE DOVOLJNO. (Objasniću kasnije zašto nije dobro ići preko 1500VP na početku).


Tim Lider Statusi su:

1. BLT (Bronze Team Leader) - kada u jednom kalendarskom mesecu,  sakupite min. 3000VP.

Ovo prakticno znači da  BLT možete postati i prvog meseca ali vam to ne preporučujem, jer status BLT treba i održati a to početniku nije lako. Osim toga besmisleno je imati status tim lidera, kada nemate svoj tim, pa u smislu zarade nemate nikakvu korist od tog statusa.

2. SLT (Silver Team Leader) -  kada u jednom kalendarskom mesecu sakupite min. 4000

3. GTL (Gold Team Leader) -  kada u jednom kalendarskom mesecu sakupite min. 5000VP.

4. PLT (Platinum Team Leader) -  kada u jednom kalendarskom mesecu sakupite min. 6000VP.


A sad da vidimo kako status utiče  na zaradu:

Član koji ima status tim lidera ima pogodnost da mu se obračunavaju i poeni (VP) koje su ostvarili njegovi PSA i CSA koji imaju min. status EA2.


Ovo se zove DUPLIKACIJA. Duplikacija se odnosi na više generacija u dubinu a u odnosu na status izgleda ovako:

  * Bronzani tim lider - dupliciraju se poeni od svakog PSA sa statusom min. EA2  do 6. generacije u dubinu (odnosi se i na vaše CSA)*

  * Srebrni tim lider - dupliciraju  se poeni od svakog PSA sa statusom min. EA2  do 8. generacije u dubinu (odnosi se i na vaše CSA)*

  * Zlatni tim lider - dupliciraju se poeni od svakog PSA sa statusom mn. EA2  do 10. generacije u dubinu (odnosi se i na vaše CSA)*

  * Platinasti tim lider - dupliciraju  se poeni od svakog PSA sa statusom min EA2  do 12. generacije u dubinu (odnosi se i na vaše CSA)*


Sta ovo znaci u praksi?


Ako ste na primer Bronzani tim lider i imate svoja 3 EA2 PSA, a tako i svaki od njih ima svoja 3 PSA, pa njihovi PSA imaju po 3 PSA itd., te svaki do njih skupi po 1500VP to znaci da se Vasa zarada obracunava po ovoj racunici:


VI  

+ 1. generacija (3 PSA) 

+ 2. generacija (9 PSA) 

+ 3. generacija (27 PSA)

+ 4. generacija (81 PSA)

+ 5. generacija (243 PSA)

+ 6. generacija (729 PSA)


UKUPNO: 1093 clanova x 1500VP = 1639500 VP na osnovu kojih se obracunava Vasa zarada


4. način zarade: Prodaja na TripleClicksu. 

I vi možete prodavati vaše proizvode na TCL (možete biti ECA). To je za vas potpuno besplatno.  Pri tome ne morate imati, sajt, domen, registrovanu firmu u vašoj zemlji, niti brinuti kako će vam kupci platiti. Oni će platiti vaš proizvod i troškove slanja preko TCL, a TCL će vama prebaciti novac na vaš račun. Na TCL kupci mogu plaćati na preko 50 načina, tako da više nema prepeke kako naplatiti nešto što prodajete online. 

Mnogi Affiliate se odlučuju samo za ovaj način zaradjivanja.

Više o  ECA programu će biti posebno rečeno.


5. način zarade: "Dovodjenje" prodavaca na TCL

Vi kao SFI Affiliate, možete uputiti druge prodavce ili proizvođače da, potpuno besplatno, oglase i prodaju svoje proizvode  na TCL. Oni takodje mogu, ali  ne moraju  imati  registriovanu firmu. To mogu biti prodavci iz vašeg komšiluka ili iz bilo koje zemlje sveta.

Kada ih vi "dovedete" na TCL,  oni postaju vaši ECA, doživotno. 

Od svake prodaje koju vaš ECA ikada obavi preko TCL, bez obzira ko je kupac i bez obzira ko je tog kupca doveo na TCL, vi dobijate 10% od CV. A ako je to vaš kupac, onaj kojeg ste vi doveli na TCL, onda vi zaradjujete i DC + 10% od CV + VP od te prodaje.

Zamislite da dovedete nekoliko ECA čija će ukupna mesečna prodaja biti takva da je ukupan CV  20.000$, vaša zarada samo od  ECa  je tada 2.000$ mesečno.

A vi ste ih samo uputili da mogu da prodaju na TCL, sve ostalo reade ECA i SFI.


6. način zarade:  Aukcije

Na TCL postoji odeljak sa aukcijama. Tu se po neverovatno niskim cenama mogu osvojiti vredni, potpuno novi proizvodi. Na aukciji se biduje (licitira), TC kreditima. 

Mnogo kupaca se na TCL registruje baš zbog Aukcija. Kada vaš registrovani kupac kupi kredite potrebne za učesšće u aukciji vi svakako zaradjujete isto kao i za svaki drugi proizvod koji kupi vaš kupac ili PSA. Medjutim za kupovine kredita dobijate i bonus u $.

Ako vaši kupci, kupe ukupno 8 ili više, paketa od po 200TC u mesecu, vi zaradjujete $75

Ako vaši kupci, kupe ukupno 16 ili više, paketa od po 200TC u mesecu, vi zaradjujete $150

Ako vaši kupci, kupe ukupno 21 ili više, paketa od po 200TC u mesecu, vi zaradjujete $200


7. način zaradjivanja Garažne rasprodaje

Na TCL (u odeljku Garažne Rasprodaje), možete prodati čak i svoje polovne stvari, koje vam više nisu potrebne i zaraditi na njima umesto da ih poklonite ili bacite.

Takodje možete druge uputiti da svoje polovne stvari prodaju na TCL.

Da bi neko oglasio svoje polovne stvari, potreban mu je min. jedan TC kredit. Taj jedan kredit moraju kupiti, a samim tim oni postaju i vaši TCL kupci. Bez obzira što su došli na TCL sa namerom da nešto prodaju, pre ili kasnije poželeće nešto i da kupe,a  onda vi zaradjujete. 


8. Na kraju moram da pomenem i

SFIPPA pay-per- action ili NE NIKAKO!!!

Sfippa je program gde vi NE učlanjujete nove članove  za sebe tj. da bi gradili svoj tim, već ih učlanjujete za SFI.

U koliko taj vaš SFIPPA  član postane EA,  SFI će vam isplatiti neki minimalani iznos  (12$ bi dobili ako bi taj vaš član postao GTL). Medjutim, pošto SFIPPA član nije vaš član, nego dirktni član SFI-a, SFI će tog člana dodeliti nekom drugom. Vi nemate ništa više sa njim ni sa njegovim timom.  

I zamislite da nekada dobijete čak i celih 12$ od nekog SFIPPA, verujte, nećete se obradovati. To će značiti da je taj vaš SFIPPA jako, jako, uspešan i da svom sponzoru donosi veliki novac. I biće vam žao što donosi novac nekom drugom a učlanili ste ga zapravo vi.

Za učlanjivanje u SFIPPA program koristi se poseban link koji ćete naći u svom SFI centru. On u sebi sadrži reč SFIPPA pa ga naravno nemojte NIKADA koristi.

Zato zaboravite na SFIPPA!

Ja lično neću pomoći ni jednom članu mog tima koji radi SFIPPA program, jer ne želim da gubim vreme i energiju pomažući nekome ko ne gradi svoj tim, nego nečiji tudji, od koga ni on ni ja nemamo koristi.


O načinima zaradjivanja u SFI možete pročitati ovde:

https://www.sfimg.com/Reference/CompPlan


Vi se možete opredeliti za samno neki od  načina zaradjivanja, ali je očigledno da su oni isprepleteni i da je najbolje raditi više njih.

Iz svega iznetog gore lako je zaključiti da je za veći uspeh i veću zaradu u SFI  potrebno graditi tim. O tome kako izgraditi tim pričaću vam detaljno. Sada ću samo pomenuti da se vaš tim u SFI  sastoji od članova koje ste lično učlanili, to su vašiPersonalno Sponzorisani Affiliate - PSA ili vaša prva generacja.

Takodje vaš tim čine i članovi,  koje su vaši PSA učlanili . To je vaša 2. 3. 4....12. generacija. Vi zaradjujete prema gore navedenim načinima od članova svoga tima,do dubine 12. generacije pa vam je u interesu da što više članova vašeg tima budu uspešni bez obzira koja su generacija.

Takodje, vaš tim čine i CSA, (co-sponzorisani Affiliate), njih dobijate od SFI besplatno, raznim povodima. Do duše, CSA su obično neaktivni i najčešće nećete imati nikve zarade od njih, ali to  je tako... U najboljem slučaju dobićete nekog CSA koji povremeno kupi neki kredit... mada ni to nije pravilo, CSA može biti i neka bogata Amerikanka koja voli šoping... U svakom slučaju i oni su deo vašeg tima i treba i njima da pomognete i da ih uputite u posao, a ako ne rade ne treba se mnogo ni sikirati zbog toga.

Nikada ne znamo kakav će biti CSA koga dobijemo. Na kraju krajeva, poklonu se ne gleda u zube.

Inače kada govorim o CSA, ako se i nadje neki koji radi i gradi tim, vi zaradjujete samo od njega a ne i od njegovog tima.

* Kada postanete EA, SFI vam automatski dodeljuje nekoliko co-sponzorisanih članova u vaš tim. To jepoklon od SFI.  Na ovaj način SFI,  vam pomaže da gradite tim. Vaše CSA možete videti u vašoj Genealogiji ili na tabu MOVERS.